Practice Written Test #3 with Answers

Practice Test #3 Answers:

 

1] When making a left turn from a two-way street, you should get into which lane before turning?

Answer: Lane nearest to the center of the roadway

 

2] If a person has been drinking, what will sober them up?

Answer: Time

 

3] The first conviction penalty for driving with a BAC of .08% or higher will be?

Answer: $250-$400 fine, up to 30 days imprisonment, loss of license 6 months to 1 year

 

4] What safe driving skills are affected by alcohol?

Answer: Alertness, judgment and reaction time

 

5] A single, solid white line across a road at an intersection designates?

Answer: Stop within five feet of the line for a stop sign or traffic light

 

6] Before turning, you must signal at least how far in advance?

Answer: 100 feet

 

7] The best way to reduce your chances of having an alcohol-related accident is to?

Answer: Not drive at all after drinking

 

8] The New Jersey speed limit in a business or residential area, unless otherwise posted, is?

Answer: 25 mph

 

9] A flashing red light means?

Answer: Stop, go when safe

 

10] The three second rule refers to what?

Answer: Proper following distance

 

11] You should always yield to?

Answer: Emergency vehicles, pedestrians, other vehicles in the intersection

 

12] Hydroplaning means?

Answer: Tire treads lose contact with the road surface

 

13] When nearing a steady yellow traffic signal you should?

Answer: Stop before the intersection

 

 14] The order of colors on a traffic light hung top to bottom are?

Answer: Red, yellow and green

 

15] A green arrow means?

Answer: Proceed as shown by the arrow

 

 

LESSONS GIVEN 7 DAYS A WEEK

Atlantic Driving School LLC.  Proudly created with Wix.com