Practice Written Test #1 With Answers

 1] Your car must be inspected?

Answer: Yes, every 2 years

 

2] If you sell your car and do not buy another, what should you do with the license plate?

Answer: Turn them into a motor vehicle facility and ask for a receipt

 

3] Getting a drivers license illegally may result in?

Answer: $200 to $500 fine and/or imprisonment from 30-90 days

 

4] Every vehicle registered in New Jersey must be insured for?

Answer: Liability insurance

 

5] If you are under 21 years of age and drive a vehicle with as little as 0.01% blood alcohol concentration you are subject to a penalty of?

Answer: 30-90 day driver license suspension, 15-30 days community service, participation in an intoxicated driver resource center

 

6] You may pass on the right when?

Answer: The driver ahead is turning left and there is a proper lane on the right

 

7] When it is legal to turn right on red, before turning, you must?

Answer: Make a full stop, check traffic

 

8] If two cars begin to enter an uncontrolled intersection at the same time?

Answer: The driver on the left yields to the driver on the right

 

9] If your wheels drift onto the dirt shoulder of the road and you want to return to the paved road, you should?

Answer: Slow down, turn back onto the pavement slowly

 

10] When parking downhill on a street with a curb on your right, your car’s wheels should be?

Answer: Turned toward the curb

 

11] The best way to take a curve is to?

Answer: Slow down before entering the curve

 

12] To regain control while in a skid you should?

Answer: Turn in the same direction the back of the car is sliding

 

13] If you have a tire blow out you should?

Answer: Slow down gradually

 

14] A triangular shaped sign is a?

Answer: Yield sign

 

15] If a vehicle is passing you, you should?

Answer: Slow down to make it easier for the passing driver

LESSONS GIVEN 7 DAYS A WEEK

Atlantic Driving School LLC.  Proudly created with Wix.com